На підході міні-ПК із процесорами AMD Ryzen Z1

Лінійка гібридних процесорів AMD Ryzen Z1 офіційно призначена для використання в мобільних ігрових системах, на зразок ASUS ROG Ally. Втім, це не заважає оснащувати ними інші пристрої, наприклад міні-комп'ютери. У Мережі вже доступний перший огляд такого неттопа з чипом Ryzen Z1.

Нагадаємо, процесор AMD Ryzen Z1 має шість x86-ядер (два Zen 4 + чотири Zen 4c) з частотою від 3,2 до 4,9 ГГц, 16 Мбайт L3-кешу та графічний блок на чотири Compute Units з архітектурою RDNA 3-го покоління. Штатний рівень TDP становить від 9 до 30 Вт.

AMD Ryzen Z1 протестували у складі міні-ПК Phoenix Edge Z1. Мабуть, головною перевагою використання цього APU в настільній системі є збільшений TDP, що дозволяє йому працювати на вищих частотах. В іграх енергоспоживання процесора сягало 44 Вт. Зрозуміло, частота кадрів та показники синтетичних бенчмарків теж були вищими, ніж у ROG Ally з таким же чипом.

Орієнтовна ціна та терміни виходу міні-ПК Phoenix Edge Z1 поки не повідомляються. У найближчому майбутньому він має з'явитися на одній з краудфандингових платформ, включаючи версію на базі AMD Ryzen Z1 Extreme.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 28.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: