У Китаї відеокарти GeForce RTX 3090 (Ti) теж використовуються як ШІ-прискорювачі

В умовах, коли поставки відеокарт GeForce RTX 4090 опинилися під офіційною забороною Сполучених Штатів, китайські компанії знайшли ще одну заміну ШІ-прискорювачам Nvidia. Ми вже повідомляли, що в Піднебесній було налагоджено виробництво двослотових версій GeForce RTX 4090, розрахованих на щільне встановлення в серверах. Тепер з'явилися повідомлення, що ці фабрики перепрофілювались на флагманські рішення минулого покоління.

Відеокарти GeForce RTX 3090 (Ti) пропонують 24 гігабайти пам'яті GDDR6X, що виділяє їх на тлі інших моделей GeForce RTX, наприклад, GeForce RTX 4080. Обсяг буфера має велике значення при роботі з великими мовними моделями. Тому на тлі вичерпання запасів GeForce RTX 4090 «старі» відеокарти набули актуальності.

Справедливо відзначити, що двослотові GeForce RTX 3090 випускалися китайськими компаніями і раніше, але на той час були адресовані майнерам. Такі модифікації навіть є в асортименті великих AIB-партнерів Nvidia. Тепер вони знову використовуються як «знаряддя праці».

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 28.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: