Нові чипи Ericsson для мереж 5G виробляються за техпроцесом Intel 4

Ericsson Networks оголосила про вихід нових процесорів серії Ericsson RAN Compute для пристроїв зв'язку під мережі 5G. Нові чипи проєктувалися з урахуванням постійно зростаючого трафіку в сучасних мережах, який за прогнозами зросте втричі до 2028 року. Нові чипи Ericsson RAN пропонують високу продуктивність, шість конфігурацій режимів 4G та 5G, вдвічі кращу енергоефективність та розширені можливості штучного інтелекту.

Представлено чотири нові процесори — RAN Processor 6672 і Radio Processor 6372 для внутрішніх систем, а також RAN Processor 6655 і Radio Processor 6355 для зовнішніх систем. Також анонсовано нові швидкісні комунікатори зі швидкістю 4,8 Тбіт/с. Цікаво, що процесори Ericsson RAN виробляються за техпроцесом Intel 4. Сама Intel ще не випустила на ринок власні рішення на базі нового технологічного вузла. Мобільні CPU Meteor Lake на базі Intel 4 лише готуються до релізу.

Intel 4 — це покращений варіант техпроцесу 7 нм з використанням EUV-літографії. Згідно з деякими даними Intel 4 краще техпроцесу 5 нм від конкурентів. Наразі Intel налаштована серйозно розширити контрактне виробництво чипів на своїх заводах. І поява процесорів Ericsson RAN є кроком у цьому напрямі. До 2024 року в Intel сподіваються запустити техпроцес 18A (1,8 нм), що дозволить наздогнати TSMC і Samsung, які планують свій техпроцес 2 нм цього ж року.

Джерела:
Ericsson
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 28.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: