Архітектура GPU Nvidia 2025 року буде названа на честь вченої Віри Рубін

Вже відомо, що наступне покоління графічних процесорів Nvidia називатиметься Blackwell на честь американського вченого-математика Девіда Гарольда Блеквелла (David Harold Blackwell). Стартує це покоління зі спеціалізованих рішень для прискорення обчислень ШІ. У дорожній карті компанії вже фігурували пристрої B100 та GB200 для серверних систем, які мають анонсувати вже у 2024 році.

Тепер з'явилася інформація від відомого інсайдера kopite7kimi, який стверджує, що Nvidia назве наступне покоління 2025 на честь астрономки Віри Рубін (Vera Rubin). Ця вчена займалася дослідженнями швидкості обертання галактик. Її спостереження та дослідження пізніше стали одним зі свідчень на користь теорії темної матерії. У Nvidia вже працюють над R100 та GR100 для серверних систем. Раніше на дорожній карті компанії ці пристрої вказувались літерою «X».

Перші GPU Vera Rubin орієнтовані виключно на сферу ШІ. Якщо говорити про споживчі ігрові пристрої, то навіть поява відеокарт Blackwell у 2024 році під великим питанням. На початку наступного року очікується анонс оновлених GeForce RTX 40 Super, а повноцінне нове покоління буде представлено ближче до 2025 року.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 29.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: