Nvidia готує окрему версію GeForce RTX 4090 для китайського ринку

Спеціально для китайського ринку Nvidia готує новий варіант відеокарти GeForce RTX 4090, повідомляє веб-ресурс WCCFTech. Головною особливістю пристрою стане повна відповідність експортним вимогам Сполучених Штатів, що дозволить безпроблемно постачати його до Піднебесної. Відрізнити новинку можна буде за літерою «D» (Dragon) у маркуванні.

RTX 4090

Щоб GeForce RTX 4090 D не порушувала експортні правила США, «зеленим» доведеться обмежити обчислювальну потужність відеокарти. Ймовірно, у новій моделі буде відправлено «під ніж» частину блоків графічного процесора Nvidia AD102. Детальні специфікації відеокарти поки залишаються невідомі, але її продуктивність в іграх та ШІ-додатках виявиться нижчою, ніж у повноцінної GeForce RTX 4090. При цьому рекомендована ціна GeForce RTX 4090 D буде встановлена на рівні старої версії, яка нині продається в Китаї з великою націнкою.

В той самий час від азійських джерел надходять повідомлення про зростаючий попит на топові відеокарти AMD RDNA 3. В умовах, коли роздрібні ціни GeForce RTX 4090 б'ють всі рекорди, покупці звернули увагу на Radeon RX 7900 XT/XTX. Ці моделі, як і раніше, офіційно доступні на китайському ринку, але AMD наразі має проблеми з поставками GPU Navi 31. На тлі різкого збільшення попиту компанії поки не вдається забезпечити своїх AIB-партнерів необхідною кількістю графічних процесорів.

AMD Navi 31

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 30.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: