Голова Nvidia вважає, що пройде ще одне-два десятиліття до незалежності США у напівпровідниковій сфері

В останні роки уряд Сполучених Штатів всіляко намагається збільшити виробництво напівпровідників у межах країни, пропонуючи лідерам галузі багатомільярдні субсидії для будівництва нових фабрик. Попри всі зусилля, на досягнення повної незалежності від іноземних виробництв у США піде ще не один рік. Згідно з оцінками голови Nvidia Дженсена Хуанга, для цього буде потрібно ще одне-два десятиліття.

Хуанг

«Ми зараз знаходимося в десяти або двадцяти роках до досягнення незалежності в ланцюжку поставок напівпровідників», — заявив Дженсен Хуанг, виступаючи на конференції DealBook New York Times у Нью-Йорку.

Голова Nvidia також торкнувся теми посилення експортного контролю через ризик для національної безпеки США. Він підтвердив, що компанія повністю дотримується вимог уряду, але при цьому продовжує шукати нові способи ведення бізнесу в Китаї. Для таких ринків компанія створює окремі продукти, що повністю відповідають вимогам Сполучених Штатів.

«Ми повинні розробити нові чипи, що відповідають вимогам, і як тільки у нас це вийде, ми повернемося до Китаю, — розповідає пан Хуанг. — Ми намагаємося вести бізнес з усіма, з ким можемо. З іншого боку, важливою є наша національна безпека. Важливою є наша національна конкурентоспроможність».

Джерело:
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 30.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: