ASUS підготувала версію GeForce RTX 4070 із класичною «турбіною»

З ростом потужності споживчих відеокарт охолодження турбінного типу практично відійшло в минуле. Але на тлі лихоманки ШІ та високого попиту на спеціалізовані прискорювачі Nvidia H100 зростає попит на споживчі відеокарти для систем ШІ. У Китаї навіть налагодили виробництво топових GeForce RTX 4090 з турбінним охолодженням, щоб використовувати більш компактні версії як ШІ-прискорювачі. Тепер схожі варіанти з'являються й у сегменті доступніших рішень.

Компанія ASUS виведе на ринок відеокарту Turbo GeForce RTX 4070 12GB (TURBO-RTX4070-12G). Ця модель оснащена класичною двослотовою «турбіною», що дозволяє її використовувати в компактних системах і там, де слабкий приплив повітря. Довжина 27 см, що коротше за топові версії ASUS GeForce RTX 4070. Це відмінний варіант для робочих станцій і серверних стійок, де залучено кілька таких відеокарт.

У кулера один вентилятор, що нагнітає та проганяє повітря через радіатор і видуває його за межі корпусу. На задній панелі великі прорізи для меншого опору повітря. Є чотири порти для виведення зображення — один HDMI 2.1a і три DisplayPort 1.4a.

Зовнішнє живлення підключається через стандартний 8-контактний роз'єм. Робочі частоти відповідають рекомендованим параметрам — графічний процесор працює при частоті Boost Clock 2475 МГц. У відеокарти 12 гігабайтів пам'яті GDDR6X 21 Гбіт/с.

Ціна такої версії поки не відома, оскільки офіційного анонсу від ASUS ще не було

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 05.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: