Свіжі подробиці про ігрову консоль PlayStation 5 Pro

Розробка ігрової консолі PlayStation 5 Pro знаходиться на фінальних етапах. Попри те, що керівництво Sony публічно заперечує підготовку оновленої PS5, компанія вже розпочала розсилку комплектів розробників геймдев-студіям. Про це повідомив перевірений інсайдер Том Хендерсон (Tom Henderson), який у минулому неодноразово ділився «закулісною» інформацією. У таких умовах публікація всіх характеристик «девкіту» PlayStation 5 Pro не змусить себе довго чекати.

PlayStation
Однокристальна система PS5 з нанесеним рідким металом

З попередніх витоків інформації ми знаємо, що Pro-версія PlayStation 5 отримала назву Trinity. Її основою послужить однокристальна система AMD Viola, яка виготовляється за 4-нм технологією на фабриках TSMC. У новій SoC буде об'єднано вісім ядер Zen 2 із частотою до 4,4 ГГц, графічний блок на 64 Compute Units з архітектурою RDNA 3-го покоління, з яких у PS5 Pro буде активно 60 CU, а також модуль AMD XDNA 2 для прискорення операцій машинного навчання.

Відеоядро функціонуватиме на частоті близько 2,0 ГГц та отримає покращені механізми трасування променів від майбутньої архітектури AMD RDNA 4. Оснащення консолі також включає 16 гігабайтів пам'яті GDDR6 зі швидкістю 18 Гбіт/с, що з урахуванням 256-розрядної шини забезпечить пропускну здатність 576 Гбайт/с.

Офіційна презентація PS5 Pro має відбутися у вересні 2024-го, а до продажу вона надійде через пару місяців після анонсу. Нагадуємо, що оригінальна PlayStation 5 вийшла у листопаді 2020 року.

PlayStation

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

Всі новини за 11.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: