Протестовано міні-комп'ютер Zotac ZBox PI430AJ з ультразвуковим кулером AirJet

Одним із головних експонатів Zotac на виставці Computex 2023 став міні-комп'ютер ZBox PI430AJ. Особливістю цього пристрою є використання ультразвукової системи охолодження від компанії Frore Systems. У порівнянні з традиційними вентиляторними кулерами вона має меншу товщину та, як показують незалежні тести, повністю справляється з поставленим завданням.

Zotac ZBox PI430AJ

Випробувати міні-ПК Zotac ZBox PI430AJ та його незвичайний кулер вдалося редакції порталу HKEPC. В ході тестування система охолодження утримувала температуру процесора Intel N300 (8 ядер/8 потоків, 3,8 ГГц) нижче 70°C навіть під час стрес-тесту. Справедливо відзначити, що номінальний TDP N300 становить скромні 7 Вт, а кожен зі встановлених двох модулів AirJet Mini розрахований на розсіювання 5,25 Вт теплової потужності.

Zotac ZBox PI430AJ

За створення повітряного потоку в AirJet Mini відповідає набір мембран, що вібрують з ультразвуковою частотою. Наразі Frore Systems зайнята просуванням незвичайного кулера, та, наприклад, нещодавно влаштувала демонстрацію його можливостей на прикладі модифікованого Apple MacBook Air. Ну а міні-комп'ютер Zotac ZBox PI430AJ поки що залишається єдиним серійним продуктом, в якому використана ультразвукова система охолодження.

Zotac ZBox PI430AJ

Джерела:
HKEPC
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 12.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: