Nvidia співпрацює з урядом США, суворо дотримуючись обмежень на експорт потужних чипів до Китаю

Нещодавно уряд США ввів жорсткі обмеження на експорт потужних чипів до Китаю, що стало помітною проблемою Nvidia. Ця країна є одним із важливих ринків для компанії. На Китай припадає 25-30% доходу від продажів обладнання для ШІ. А з останніми обмеженнями став неможливим експорт навіть споживчих відеокарт GeForce RTX 4090. Nvidia шукає компромісні шляхи, зокрема, готує урізані ШІ-прискорювачі HGX H20, L20 PCIe та L2 PCIe для китайського ринку. Також анонсовані урізані версії GeForce RTX 4090 D та RTX 5880, які мають відповідати експортним обмеженням.

Ініціативи «зеленої» компанії викликали побоювання уряду США, було навіть кілька жорстких висловлювань від міністра торгівлі. Але схоже сторони дійшли розуміння. В останньому інтерв'ю для Bloomberg міністерка Джина Раймондо (Gina Raimondo) повідомила про тісну співпрацю з Nvidia і назвала компанію хорошим партнером. Вона згадала про особисту зустріч із Дженсеном Хуангом, у рамках якої вони мали пряму розмову щодо обмежень. Nvidia ділиться всією інформацією по кожному чипу, що виробляється і постачається, суворо дотримуючись всіх обмежень по співпраці з китайськими замовниками. За словами міністра, компанія може і буде продавати чипи ШІ в Китай, оскільки більшість з них призначені тільки для комерційного використання.

На тлі таких заяв можна припустити, що всі заплановані урізані версії прискорювачів дійсно надійдуть у виробництво. При цьому Nvidia шукає й інші ринки збуту, намагаючись наростити експорт до Індії, Японії та В'єтнаму.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 12.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: