Akasa представляє кутові адаптери живлення для GeForce RTX 40-ї серії

Компанія Akasa випустить два спеціальні адаптери живлення для нових відеокарт Nvidia c 16-контактним роз'ємом 12VHPWR. Великі флагманські відеокарти GeForce RTX 40-ї серії мають проблеми з розміщенням у компактних корпусах через товстий кабель, що випирає збоку. Також ряд користувачів раніше зіткнувся з вигорянням роз'єму живлення на GeForce RTX 4090 через поганий контакт і вигин кабелю. Тому Akasa не перша, хто пропонує схожі перехідники.

Виробник готовий запропонувати користувачам L-подібний перехідник G-Nexus P24, де з одного боку роз'єм 12VHPWR, а з іншого — розгалужувач на три стандартні 8-контактні роз'єми PCIe.

Akasa G-Nexus PX24 виконаний у вигляді кабелю-перехідника. З одного боку він підключається до 12VHPWR, а з іншого до нього підключаються три 8-контактні кабелі. Довжина гнучкого кабелю 30 см, що також дає певну свободу під час прокладання його всередині корпусу.

Під час використання перехідників є нюанс. Відеокарта з живленням 12VHPWR здатна споживати до 600 Вт, але кожен із трьох 8-конактних PCIe розрахований на 150 Вт. Тому з таким перехідником бажано не перевищувати ліміт у 450 Вт. Цього вистачить для відеокарт Nvidia аж до GeForce RTX 4080. Але у випадку GeForce RTX 4090 бажано використовувати стандартні версії без розгону.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 12.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: