Відбувся реліз мобільних процесорів Intel Core Ultra

Корпорація Intel випустила перше покоління процесорів Core Ultra, відоме під кодовим ім'ям Meteor Lake. Про головні особливості цих чипів процесорний гігант розповів ще у вересні, а сьогодні було розкрито модельний ряд та характеристики. До продажу ноутбуки на платформі Intel Meteor Lake надійдуть найближчим часом.

Intel Core Ultra

Старші процесори Intel Core Ultra запропонують 16 x86-ядер (формула 6P+8E+2LP), 24 МБ кеш-пам'яті третього рівня, вбудовану графіку Arc GPU на вісім Xe-ядер та працюють із пам'яттю DDR5-5600 або LPDDR5X-7467. Також передбачено окремий блок для прискорення ШІ-операцій. Залежно від моделі паспортний рівень Processor Basse Power складає від 9 до 45 Вт. З характеристиками всіх представників сімейства можна ознайомитись у таблиці.

Intel Core Ultra

Що стосується продуктивності, то на опублікованих слайдах Intel стверджує про перевагу CPU Meteor Lake над AMD Ryzen 7040 за швидкодією як x86-ядер, так і вбудованої графіки. Хай там що, підтвердити або спростувати ці заяви можна буде після публікації оглядів ноутбуків із чипами Intel Core Ultra.

Intel Core UltraIntel Core Ultra

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 14.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: