Останні GeForce GTX 16-ї серії будуть зняті з виробництва у 2024 році

Nvidia випустила вже три покоління відеокарт GeForce RTX, але деякі представники старого покоління GeForce GTX все ще присутні на ринку. Це стосується бюджетних моделей, які продаються в нижчому ціновому сегменті. Але незабаром скасують і їх. З'явилася інформація, що Nvidia знімає останні GeForce GTX 16 серії з виробництва. Замовлення приймаються до кінця поточного місяця, а їх постачання повністю припиняться у першому кварталі 2024 року.

Це стосується бюджетних моделей GeForce GTX 1650 та GeForce GTX 1630. Раніше було знято з виробництва серію GeForce GTX 1660. Припинення випуску останніх GeForce GTX ознаменує завершення цілої епохи. Тепер Nvidia зосередиться лише на сімействі RTX.

При цьому компанія зараз не має заміни для скасованих відеокарт. У новому поколінні відсутні варіанти дешевше за GeForce RTX 3050, чий цінник стартує від 230 доларів. Нещодавно були чутки про підготовку урізаної версії GeForce RTX 3050 із 6 ГБ. Але цього буде мало для заповнення ніші, що звільнилася. Тому можлива поява ще якоїсь ультрабюджетної моделі.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 14.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: