Qualcomm заявила про перевагу Snapdragon X Elite над Apple M3 за багатопотоковою продуктивністю

У жовтні Qualcomm Technologies представила однокристальну систему Snapdragon X Elite, розраховану на використання у Windows-ноутбуках. В опублікованих бенчмарках новинка порівнювалася з мобільними чипами Intel, AMD і Apple, щоправда, вже через тиждень після анонсу «яблучна» компанія випустила нове покоління SoC. Але Qualcomm, як і раніше, впевнена, що Snapdragon X Elite зможе запропонувати швидкодію не гірше останніх розробок інших чипмейкерів.

Snapdragon X Elite

Як стверджує Qualcomm, однокристальна система Snapdragon X Elite буде на 21% швидше Apple M3 за багатопотоковою швидкодією процесорного блоку. Виміри продуктивності проводилися у бенчмарку Geekbench 6. В арсеналі нової SoC, нагадаємо, є 12 ARM-ядер з 64-бітною архітектурою Oryon, тоді як M3 пропонує вісім обчислювальних ядер.

Snapdragon X Elite

Справедливо зазначити, що Qualcomm не уточнює, скільки споживала однокристальна система. Під час анонсу вона ділилася тестами Snapdragon X Elite у 23- та 80-ватному режимах. При максимальних «апетитах» порівнювати новинку з Apple M3, яка споживає пару десятків ват, буде не зовсім коректно.

Хай там як, детальна інформація про продуктивність Snapdragon X Elite з'явиться лише наступного року із виходом незалежних оглядів. До продажу перші пристрої на базі цієї SoC надійдуть орієнтовно влітку.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 18.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: