Перший завод TSMC у Японії буде запущено у квітні 2024 року

Компанія TSMC впевнено рухається до розширення своїх виробничих потужностей за рахунок іноземних заводів. Якщо із запуском першої фабрики у США виникли труднощі, то в Японії все поки що просувається успішно. Нещодавно президент Japan Advanced Semiconductor Manufacturing (JASM), японського підрозділу TSMC, повідомив, що йде встановлення обладнання та всі процедури ідуть за графіком. У лютому перший завод TSMC у префектурі Кумамото проведе офіційну церемонію відкриття, а у квітні він розпочне виробництво.

За оцінками фахівців, цей завод у майбутньому зможе виробляти до 55 тисяч 12-дюймових пластин на місяць. Фабрика вироблятиме чипи за технологією від 28 до 12 нм. На ній загалом працює 1400 осіб, наступної весни штат буде додатково розширено. Для заводу активно закуповується японське обладнання та матеріали. Нині їхня частка становить 25%, але в майбутньому JASM планує довести їх до 60% до 2030 року.

Основним акціонером JASM є TSMC із 71% акцій. Іншими великими акціонерами є Sony та Denso, під які та бронюються перші виробничі потужності. Відомо, що завод розпочне з виробництва процесорів обробки зображень (ISP) та автомобільних чипів.

Також йде будівництво другого заводу в Японії для виробництва чипів на більш «тонких» техпроцесах. І компанія планує розпочати будівництво третьої фабрики для випуску 3-нм чипів. Але треба враховувати, що на момент запуску цього підприємства 3-нм техпроцес вже втратить свій передовий статус.

Джерело:
IT Home

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Всі новини за 19.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: