Чутки: наступне покоління Xbox вийде у 2026 році

З дня релізу ігрових консолей PlayStation 5 та Xbox Series X/S пройшло вже понад три роки, тому не дивно, що в Мережі все частіше спливає інформація про їхніх наступників. Якщо вірити неофіційним джерелам, Sony вже почала розсилати комплекти розробників PlayStation 5 Pro і планує представити новинку восени 2024-го. Microsoft тим часом готує «рефреш» ігрових консолей Xbox Series, щоправда, приріст швидкодії він не принесе.

Xbox

Софтверний гігант дотримується іншої стратегії та, згідно з останньою інформацією, вирішив перенести вихід справжньої nextgen-консолі з 2028 на 2026 рік. Це означає, що наступний Xbox вийде набагато раніше від умовної PlayStation 6 та, ймовірно, дозволить компанії відвоювати у японців частину ринку ігрових консолей.

Що стосується апаратного забезпечення nextgen-версії Xbox, то в ньому використовуватиметься графічне ядро AMD RDNA 5-го покоління. Для CPU-блоку Microsoft раніше розглядала архітектури Zen 6 або перехід на ARM64. Однак на тлі перенесення, найімовірніше, буде змушена використати Zen 5. Також у новинці буде передбачено окремий блок для прискорення операцій машинного навчання.

Xbox

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 19.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: