Intel підтвердила вихід нового покоління дискретної графіки у 2024 році

Під час презентації нових процесорів Core Ultra (Meteor Lake) у Японії компанія Intel показала дорожню карту, де в планах на 2024 рік вказано нове покоління дискретної графіки, відоме під кодовим ім'ям Battlemage. Це цілком очікувано, але тут ми маємо офіційне підтвердження анонсу нової серії відеокарт Intel.

Минуло понад рік з виходу перших дискретних відеокарт Intel Arc на базі архітектури Alchemist. Спочатку у продаж надійшла бюджетна Arc A380, потім з'явилися Arc A770 та A750. Нові процесори Meteor Lake теж перейшли на архітектуру Arc Alchemist, завдяки чому вони демонструють високу конкурентоспроможність на тлі iGPU AMD RDNA 3 в мобільних процесорах Ryzen. З моменту запуску нових продуктів Intel активно покращувала та допрацьовувала програмне забезпечення, виправляючи помилки та покращуючи продуктивність відеокарт Arc. Тому до запуску нового покоління компанія підійде з кращою програмною підтримкою.

Відомо, що у 2024 році Intel представить оновлену версію Alchemist, відому як Xe-LPG+, для інтегрованої графіки Core Ultra 2-го покоління (Arrow Lake). Ці процесори будуть анонсовані не раніше другої половини року. Також відбудеться запуск повноцінної нової архітектури Battlemage для дискретної графіки. Очікується, що ці GPU отримають багато покращень, включно з підтримкою нової технології масштабування ExtraSS із генерацією кадрів. Вже були чутки, що тестові зразки нового GPU BMG-G10 проходять випробування у лабораторіях компанії. Нібито у нього вдвічі більше обчислювальних блоків щодо попередника та шина 256 біт.

Не можна виключати, що нову інформацію відносно графіки Intel ми отримаємо на січневій виставці CES 2024.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 20.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: