AMD випускатиме нові моделі процесорів AM5 як мінімум до 2025 року

Однією з головних особливостей платформи AMD AM4 є великий життєвий цикл. Вона дебютувала у 2016 році з чипами Bristol Ridge для OEM-ринку та, як і раніше, отримує оновлення у формі нових моделей процесорів, наприклад, цього літа вийшов Ryzen 5 5600X3D. Щодо актуальної AM5, то її AMD планує підтримувати як мінімум до 2025 року. Про це заявив корпоративний віцепрезидент та головний керуючий клієнтським бізнесом AMD Девід Макафі (David McAfee) у розмові з Overclockers UK.

«Я думаю, що ми, безумовно, визнали, що довговічність платформ AM4 була однією з головних причин, що призвели до успіху Ryzen. І коли ми думаємо про майбутнє, 2025 рік і далі, рішення перейти на сокет наступного покоління буде дуже ретельно продумано, — розповідає пан Макафі. — Ми знаємо, який вплив має перехід на новий сокет, і хочемо залишатися на AM5 якомога довше. Ми твердо налаштовані на 2025 рік і далі, і ми побачимо, як довго ця обіцянка триватиме після 2025 року».

Офіційний реліз платформи AMD AM5 відбувся минулого року. Протягом 2024-го для неї вийдуть процесори з архітектурою Zen 5 та, судячи із заяв Девіда Макафі, можна розраховувати як мінімум на реліз CPU Zen 6 у цьому конструктивному виконанні. До речі, наступного місяця AMD випустить лінійку процесорів Ryzen 8000G з потужною інтегрованою графікою.

Джерело:
Overclockers UK

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 21.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: