Streacom офіційно представила корпус SG10 із пасивним охолодженням

Компанія анонсувала продажі нового унікального безвентиляторного корпусу SG10 для безшумних ПК. Історія цього корпусу розпочалася із проєкту Calyos NSG S0 на Kickstarter, який так і не змогли реалізувати. Розробникам потрібен був партнер із великим досвідом, ним стала компанія Streacom. Прототип корпусу Streacom SG10 демонструвався пів року тому на виставці Computex, але тільки зараз виробник готовий до серійного виробництва.

Streacom SG10 дозволяє зібрати сучасний потужний ПК без застосування додаткових систем охолодження. Особлива конструкція корпусу з радіаторами здатна охолодити всі гарячі елементи ПК загальним TDP до 600 Вт, включно з процесором до 250 Вт та відеокартою до 350 Вт.

Відведення тепла організоване за допомогою особливих контурних теплових трубок (LHP) з унікальним випарником та «капілярним насосом». Усередині трубки створюється постійна циркуляція рідини, пара під тиском йде в охолоджувальний конденсатор, а після конденсації знову потрапляє у випарник.

Мідна трубка конденсатора безпосередньо з'єднується з радіаторними пластинами. Загальна конструкція корпусу виконана так, щоб забезпечити найбільш ефективну циркуляцію рідини та ефективне природне охолодження радіаторів.

Модульна конструкція охолодження забезпечує широку сумісність із різним обладнанням. CPU та GPU з'єднуються з випарником, а VRM та DRAM охолоджуються окремими радіаторами. Для відеокарти такі радіатори оптимізовані під різну конструкцію, але їх не можна зробити універсальними, тому гарантії сумісності з усіма моделями відеокарт немає.

Материнська плата усередині корпусу монтується на спеціальний модульний кронштейн X-Frame. Він забезпечує широку сумісність із платами різного формату, а також дозволяє встановлювати дві плати Mini-ITX та двох блоків живлення, дозволяючи організувати дві системи без дискретної графіки всередині одного корпусу.

Корпус орієнтований на створення безшумних систем, але якщо вам потрібна максимальна ефективність охолодження, є можливість установки вентиляторів 120 мм під кожним блоком-конденсатором. Заявлено, що це підвищить ефективність охолодження на 15-20%.

Корпус має прозорі бічні стінки та сітчасті панелі. Така структура покращує приплив повітря. І сітчаста панель дозволяє розмістити блок із портами та кнопками у будь-якому зручному місці.

Також корпус отримає лімітовану версію із повністю мідним конденсатором. Усього буде випущено 500 мідних версій Streacom SG10, всі вони будуть розподілені між спонсорами Kickstarter. Ціна SG10 Copper Edition становитиме 1200 євро. Звичайна версія SG10 з алюмінієвими ребрами буде доступна у кольорах Black та Silver. Ця версія корпусу коштує 1000 євро.

Джерела:
TechPowerUp
Streacom

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 22.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: