Материнські плати для нових процесорів Intel та AMD вийдуть у третьому кварталі 2024-го

Intel та AMD не поспішають ділитися інформацією щодо планів з оновлення масових настільних платформ. З неофіційних джерел ми знаємо, що обидва чипмейкери мають представити нові покоління CPU для десктопів орієнтовно у другій половині наступного року. Для Intel це будуть чипи Arrow Lake у конструктивному виконанні LGA1851, а компанія AMD доповнить асортимент процесорів AM5 рішеннями з архітектурою Zen 5.

AMD AM5

Разом з новими CPU обидва вендори випустять нові набори системної логіки. Виробники материнських плат вже почали готуватися до цієї події та, згідно з останньою інформацією, розраховують оновити асортимент у третьому кварталі 2024 року. В цей період до продажу надійдуть плати LGA1851 на чипсетах Intel 800-ї серії (Z890, H860 і так далі) та AM5 з логікою AMD 700-ї серії.

Варто додати, що у разі «червоної» платформи апгрейд до нового покоління процесорів буде можливим і на випущених раніше платах AM5. Для цього їх власникам потрібно буде всього лише оновити прошивку UEFI. До речі, раніше AMD пообіцяла випускати нові моделі процесорів AM5 як мінімум до 2025 року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 22.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: