AMD обіцяє публікувати детальніші характеристики процесорів Ryzen із двома видами ядер

Цього року компанія AMD випустила мобільні процесори з двома видами ядер: Zen 4 та Zen 4c. На відміну від CPU Intel Core, де використані дві різні архітектури, ядра Zen 4c мають той же показник IPC (кількість виконуваних за такт інструкцій) та підтримують ті ж функції, що і Zen 4. Їхня головна відмінність криється в меншій площі й тактових частотах.

AMD Phoenix2
Кристал AMD Phoenix2 з двома видами x86-ядер

Інакше кажучи, підхід двох чипмейкерів до «великих» та «малих» ядер істотно відрізняється. Саме тому AMD спочатку вирішила не прописувати в специфікаціях окремі частоти ядер Zen 4 і Zen 4c, вказавши лише загальний робочий діапазон, наприклад, від 3,0 до 4,7 ГГц у випадку моделі Ryzen 3 7440U.

Редакція Tom's Hardware зв'язалася з AMD, щоб дізнатися про можливість вказівки більш докладної інформації щодо характеристик таких чипів. Представник компанії запевнив, що роботи у цьому напрямі ведуться. Незабаром на сторінках зі специфікаціями APU Phoenix2 вказуватиметься не лише кількість та архітектура ядер, а й робочі частоти для окремих видів ядер. Очікується, що на це у компанії піде кілька тижнів.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 24.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: