Nvidia авансом перерахувала Micron та SK Hynix понад мільярд доларів за мікросхеми HBM3E

На сьогодні левову частку доходів Nvidia отримує від продажів прискорювачів обчислень та, наприклад, тільки за минулий квартал продала майже півмільйона таких пристроїв. Попит на ШІ-прискорювачі, на думку компанії, найближчим часом залишатиметься високим. Тому для забезпечення безперебійного постачання Nvidia вирішила заздалегідь оплатити Micron та SK Hynix мікросхеми пам'яті HBM3E.

Nvidia H200

Якщо вірити джерелам південнокорейського видання Chosun Biz, вищезазначені чипмейкери вже отримали від Nvidia платежі за майбутні поставки пам'яті HBM3E. Кожному з них було перераховано близько $540-770 мільйонів, тобто сумарно «зелені» замовили  високошвидкісних мікросхем більш ніж на мільярд доларів.

Через високий попит ШІ-прискорювачі Nvidia між замовленням та фактичним відвантаженням може пройти не один місяць. Тому не дивно, що компанія вирішила заздалегідь придбати всі компоненти, які необхідні для безперервної роботи конвеєра. Багатошарова пам'ять HBM3E вже використовується в деяких продуктах Nvidia, наприклад у прискорювачі обчислень H200. Нею також оснащуватиметься нове покоління GPU з архітектурою Blackwell.

Джерела:
Chosun Biz
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)