ASRock анонсувала міні-ПК DeskMini та DeskMeet X600 з платформою AMD AM5

Компанія ASRock незабаром запропонує нові міні-комп'ютери на базі платформи AMD AM5. У моделях DeskMini та DeskMeet X600 використовуватимуться процесори Ryzen 8000G з потужною вбудованою графікою, а також звичайні CPU Ryzen 7000-ї серії. Детальні специфікації новинок найближчим часом з'являться на офіційному сайті вендора.

Обидва неттопи готові прийняти на борт 65-ватні процесори AM5 та виконані на основі набору логіки AMD X600. Традиційний хаб на платах цих пристроїв відсутній, тобто за роботу більшості портів і роз'ємів відповідатимуть вбудовані у процесор контролери. Втім, необхідний для міні-комп'ютера набір зовнішніх інтерфейсів вони забезпечать.

Зокрема, DeskMeet X600 підтримуватиме встановлення дискретної відеокарти PCI-E 4.0 x16, чотирьох модулів ОЗП DDR5, бездротового модуля, твердотілого накопичувача M.2 та двох пристроїв з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с. Його оснащення також включає 2,5-гігабітний Ethernet та 500-ватний блок живлення.

Разом з тим компактніший DeskMini X600 використовує Mini-STX плату з парою роз'ємів SO-DIMM DDR5, двома M.2 під NVMe-накопичувачі, парою SATA 6 Гбіт/с та 2,5-гігабітним Ethernet. За обробку графіки в цьому неттопі відповідатиме вбудоване в процесори AMD Ryzen відеоядро.

Рекомендовані ціни міні-комп'ютерів ASRock DeskMini та DeskMeet X600 поки що не називаються.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 08.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: