Intel підтвердила плани випустити CPU Lunar Lake та Arrow Lake цього року

У ході презентації на CES 2024 керівництво Intel також торкнулося теми продуктів, що готуються до випуску. Зокрема, на другу половину цього року заплановано реліз двох нових сімейств процесорів: Lunar Lake та Arrow Lake. Перші розраховані на використання у тонких та легких ноутбуках, а другі можна буде зустріти у настільних комп'ютерах.

Intel

Технічні характеристики нових процесорів представники Intel розкривати не поспішають. Хіба що підкреслюється збільшення продуктивності блоку, що відповідає за прискорення операцій зі штучним інтелектом. Голова підрозділу Intel Client Computing Group Мішель Джонстон Холтхаус (Michelle Johnston Holthaus) також похвалилася зразком CPU Lunar Lake. Він складається з кількох кристалів та виконаний у дизайні MoP (Memory on Package) із мікросхемами пам'яті LPDDR5X по сусідству.

Intel

У процесорах Intel Arrow Lake теж буде окремий блок для ШІ-операцій, причому компанія називає їх «першими ігровими процесорами з ШІ-прискорювачем». Справедливо відзначити, що AMD вже представила настільні чипи Ryzen 8000G з модулем Ryzen AI, які також можуть вважатися ігровими. Разом із десктопними CPU Arrow Lake дебютує платформа LGA1851, у відповідних материнських платах використовуватимуться набори логіки Intel 800-ї серії.

Джерела:
TechPowerUp
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 09.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: