Micron анонсувала модулі оперативної пам'яті LPDDR5X стандарту LPCAMM2

Micron Technology представила перші модулі оперативної пам'яті LPDDR5X, виконані у форм-факторі LPCAMM2 (low-power compression attached memory module). Нагадаємо, відповідний стандарт був затверджений організацією JEDEC минулого місяця та позиціюється як наступник SO-DIMM. Головними перевагами нового форм-фактора є компактність та можливість використання більш високошвидкісних мікросхем пам'яті.

LPDDR5X

У своєму прес-релізі Micron заявляє для модулів LPCAMM2 з чипами LPDDR5X швидкість обміну інформацією до 9600 МТ/с, щоправда, не уточнює термін виходу подібних рішень. Згідно з раніше опублікованими планами чипмейкера, такі планки з'являться тільки у 2026 році, тобто масове виробництво, напевно, почнеться з менш швидкісних продуктів.

LPDDR5X

Перші модулі LPCAMM2 від Micron будуть запропоновані у версіях обсягом від 16 до 64 Гбайт. Зразки новинок вже були відправлені партнерам компанії для подальшого тестування, а серійний випуск буде налагоджено у найближчі кілька місяців. Як підкреслює Micron, до продажу модулі Crucial LPCAMM2 надійдуть протягом першої половини цього року.

Джерело:
Micron

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 10.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: