AMD запустила серійне виробництво настільних процесорів Zen 5

Цього року на нас чекає не лише нова настільна платформа Intel, але й нове покоління десктопних процесорів AMD. Згідно з останньою інформацією, «червоний» чипмейкер вже запустив масове виробництво CPU Zen 5, також відомих як Granite Ridge. Ці процесори мають конструктивне виконання AM5 й за умови оновлення прошивки UEFI працюватимуть із випущеними раніше платами на базі логіки AMD 600-ї серії.

AMD

Офіційний реліз чипів AMD Granite Ridge заплановано на другу половину цього року. Разом із ними компанія випустить набори логіки 700-ї серії. Виробники материнських плат вже почали готуватися до цієї події, плануючи представити у третьому кварталі нові моделі для платформи AM5.

Нові процесори продовжать використовувати багаточипове компонування, а для випуску чиплетів з ядрами Zen 5, згідно з наявними даними, використовується 3-нм технологія TSMC. Як і Intel Arrow Lake, процесори AMD Granite Ridge отримають окремий блок для прискорення операцій зі штучним інтелектом. Також плануються ігрові моделі із додатковим L3-кешем.

AMD

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Всі новини за 15.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: