Запуск другого заводу TSMC в Аризоні відбудеться пізніше наміченого терміну

Тайванська компанія TSMC активно розвиває виробництво напівпровідників за кордоном. Найближчим часом має запрацювати завод у Японії для виробництва чипів за технологіями 16 нм і 28 нм, й тут все розвивається відповідно планів компанії. Одночасно триває будівництво двох підприємств в Аризоні (США). Перший завод для випуску чипів за технологією N4 планували запустити 2024 року, але пізніше оголосили про затримку до 2025 року. Проблеми виникли на етапі доставки та налагодження обладнання, а також через відсутність кваліфікованих місцевих кадрів. Тепер з'явилася інформація про затримку запуску другого заводу.

У початкових планах друга виробнича лінія для випуску чипів за технологією 3 нм мала розпочати роботу у 2026 році. Тепер оголошено, що це станеться не раніше 2027, 2028 чи навіть у 2029 році. На цьому наголосив голова ради директорів Марк Лю під час телефонної конференції з інвесторами. Затримка пов'язана зі зростанням фінансових витрат та через невизначену ситуацію із субсидіями від уряду США. Також змінився попит на продукцію, і це змушує керівництво скоригувати плани щодо обсягів виробництва. Спочатку планувалося, що другий завод в Аризоні випускатиме 600 тисяч пластин на рік за технологією 3 нм. Але тепер у TSMC роздумують про доцільність такого виробництва. Можливо, завод переорієнтують на 2 нм або на старіші техпроцеси.

Хороша новина в тому, що після всіх труднощів із запуском першого заводу керівництво зараз впевнено говорить про старт виробництва в першій половині 2025 року.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 19.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: