AMD підтвердила роботу над процесорами Strix Halo. Ці чипи, за чутками, складуть конкуренцію SoC Apple

У лабораторіях AMD вирує робота над новим поколінням гібридних процесорів. Окрім лінійки Ryzen 8040 (Hawk Point) з архітектурою Zen 4 цього року мають вийти мобільні чипи Ryzen 8050 на базі Zen 5, відомі під кодовим ім'ям Strix Point. Згадки цих процесорів знайшли в останніх патчах для платформи AMD ROCm. Але що найцікавіше — разом із ними «червоні» вказують APU Strix Halo, чутки про які блукають Мережею вже деякий час.

AMD

За доступною інформацією, лінійка процесорів AMD Strix Halo розрахована на конкуренцію з однокристальними системами Apple M-серії. Однією з головних особливостей новинок повинен стати потужний графічний блок на архітектурі RDNA 3.5. Неофіційні джерела приписують наявність 40 Compute Units (CU) проти 16 CU у звичайних Strix Point.

Ці процесори також запропонують до 16 ядер Zen 5 та вдосконалений блок XDNA 2, який відповідає за прискорення операцій зі штучним інтелектом. Ще однією характерною рисою APU Strix Halo стане багаточипове компонування, тоді як Strix Point продовжать використовувати монолітний кристал. З попередніми характеристиками майбутніх процесорів AMD можна ознайомитись у таблиці.

AMD

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 23.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: