Процесори Intel Arrow Lake-S отримають підтримку Thunderbolt 5 завдяки контролеру Barlow Ridge

Ще однією особливістю процесорів Intel Arrow Lake-S та платформи LGA1851, реліз яких заплановано на другу половину цього року, стане підтримка інтерфейсу Thunderbolt 5. Його роботу забезпечить анонсований торік контролер Barlow Ridge. Ймовірно, як мінімум спочатку зустріти його можна буде виключно на топових платах LGA1851 з набором логіки Intel Z890.

До Мережі потрапила порція документів, присвячена контролеру Intel Barlow Ridge на новій десктопній платформі. Завдяки йому на відповідних материнських платах LGA1851 буде розпаяно два роз'єми USB Type-C/Thunderbolt 5 для підключення пристроїв, на кшталт моніторів з високою роздільною здатністю, зовнішніх твердотілих накопичувачів, відеокарт або мережевих адаптерів.

Thunderbolt

Нагадаємо, що пропускна здатність інтерфейсу Thunderbolt 5 складає 80 Гбіт/с. Це вдвічі більше, ніж пропонують Thunderbolt 3 або 4, при цьому новий стандарт передбачає альтернативний режим, який збільшує швидкість в одному з напрямків до 120 Гбіт/с. Про інші особливості Thunderbolt 5 ми розповідали в окремому матеріалі.

Thunderbolt

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Всі новини за 23.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: