Ентузіаст показав прототип пасивного охолодження для GeForce RTX 3080

Сучасні високопродуктивні компоненти мають значне тепловиділення, тому охолодження процесора або відеокарти є складним інженерним завданням. Але деякі ентузіасти готові прийняти такий виклик заради бажаної тиші. На Reddit користувач Everynametaken9 розповів про проєкт пасивного охолодження свого ПК, який використовує процесор Ryzen 5 7600X і відеокарту Nvidia GeForce RTX 3080 Founders Edition. Колись автор зібрав ПК у пасивному корпусі Streacom DB4, після чого став прихильником тихих ПК та постійно експериментує з новими комплектуючими. Але тепер перед ним стоїть надскладне завдання. Основну увагу він приділяє GeForce RTX 3080, оскільки охолодження такого потужного графічного адаптера реалізувати досить складно.

Автор показав прототип і попросив порад в аудиторії для оптимізації свого проєкту. На відеокарту планується встановлення великого мідного бруска розміром 2 x 3 x 12 дюймів. А на брусок будуть встановлюватися башти від процесорних кулерів. Пам'ять накриватиметься окремою мідною пластиною.

Все це виглядає просто шалено. Такий пристрій важко назвати практичним. Можна лише побажати автору успіхів. І якщо йому вдасться зібрати робочий варіант такого охолодження, було б цікаво поглянути на нього.

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Всі новини за 25.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: