Мобільні процесори AMD Kraken Point отримають по чотири ядра Zen 5 та Zen 5c

Наступного року компанія AMD випустить кілька нових сімейств мобільних процесорів. Одне з них відоме під назвою Kraken Point. Ці чипи прийдуть на зміну актуальним Ryzen 8040 (Hawk Point) та, грубо кажучи, є доступнішою модифікацією APU Strix Point. Останні, нагадаємо, поєднують мікроархітектуру Zen 5, вбудовану графіку RDNA 3.5, 4-нм техпроцес і мають вийти у другій половині цього року.

AMD

Згідно з останньою інформацією, в процесорах AMD Kraken Point компанія використає по чотири ядра Zen 5 та Zen 5c. Ядра з позначкою «c» будуть працювати на менших частотах, але при цьому запропонують той же рівень IPC (виконуваних за такт інструкцій), що і «великі» ядра. Оснащення новинок також включає графічний блок RDNA 3.5 й модуль XDNA 2 для прискорення операцій зі штучним інтелектом. Для їх виготовлення буде використано 4-нм технологію.

AMD

Загалом компанія AMD планує випустити щонайменше п'ять сімейств споживчих процесорів Zen 5, включно з десктопними CPU Granite Ridge. З їх попередніми характеристиками можна ознайомитись у таблиці.

AMD

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 26.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: