Голова OpenAI веде переговори з TSMC щодо виробництва нових чипів для ШІ

Чутки про можливу розробку власних чипів OpenAI для обчислень штучного інтелекту з'явилися давно. Зараз Nvidia є монополістом, пропонуючи найпередовіші та найшвидші прискорювачі на ринку. Великі компанії намагаються позбавитися цієї залежності, випускаючи власні спеціалізовані пристрої. Так, наприкінці минулого року Microsoft випустила прискорювачі Azure Maia 100 AI Accelerator для своєї хмарної платформи Microsoft Azure. Власні чипи розробляють Amazon та Google. Незабаром до них може приєднатися OpenAI. Компанія вже веде переговори з потенційними партнерами.

Метою OpenAI є зниження залежності від Nvidia та створення конкурентних високопродуктивних продуктів. Згідно з повідомленнями у пресі, Сем Альтман вже веде переговори з TSMC про майбутній випуск процесорів. Тайванський виробник є лідером індустрії, маючи передові технології, але й виробничі лінії TSMC бронюються на кілька років вперед. Тому компаніям потрібно домовитись про виділення виробничих потужностей. Також є інформація, що днями відбудеться візит Альтмана до Південної Кореї для переговорів із Samsung та SK hynix, які є постачальниками швидкої пам'яті HBM3.

OpenAI активно шукає інвесторів для свого амбітного проєкту, зокрема на Близькому Сході. Серед інвесторів згадується шейх Тахнун ибн Заид Аль Нахайян з ОАЕ. Структура нового підприємства поки що не відома. Це може бути дочірня компанія OpenAI або незалежна організація.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Всі новини за 26.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: