Мобільні процесори Intel Lunar Lake будуть оснащені пам'яттю LPDDR5X від Samsung

Сімейство процесорів Intel Lunar Lake у майбутньому має прийти на зміну Meteor Lake. Відомо, що наступниками CPU Meteor Lake-U для тонких та легких ноутбуків стануть чипи під кодовою назвою Lunar Lake-MX. Це буде складна SoC, яка отримає 4 продуктивні ядра Lion Cove, 4 енергоефективні ядра Skymont, покращену графіку Xe2-LPG та прискорювач штучного інтелекту NPU 4.0. Серед нововведень буде поява пам'яті LPDDR5X. Згідно з даними азіатських джерел, Intel веде переговори з Samsung щодо постачання високошвидкісного ОЗП для своїх майбутніх процесорів.

Lunar Lake
Зразок процесора Intel Lunar Lake

Раніше компонування MoP (Memory on Package) застосовувала Apple у процесорах M-серії. Тепер цим шляхом готова піти Intel для майбутніх мобільних процесорів. Це може забезпечити суттєве зростання продуктивності чипів Intel Lunar Lake-MX. За чутками вони будуть оснащені двома мікросхемами LPDDR5X-8533 сумарним обсягом 16 або 32 ГБ. Вибір Samsung як постачальника може бути обумовлене високою репутацією корейського виробника. Також така співпраця вигідна і для Samsung.

Зазначимо, що у Lunar Lake-MX обіцяно дворазове зростання продуктивності процесора NPU. Графіка у нових SoC Intel має перейти на архітектуру Battlemage. TDP продуктивних моделей Lunar Lake-MX очікується в діапазоні 17-30 Вт, а економічні CPU обмежаться TDP 8 Вт. Вихід Lunar Lake-MX можливий наприкінці цього чи на початку наступного року.

Джерела:
Wccftech
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 29.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: