AMD продає прискорювачі Instinct MI300X в рази дешевше за Nvidia H100

У грудні компанія AMD представила прискорювачі обчислень Instinct MI300X та MI300A, засновані на архітектурі CDNA 3-го покоління. Ця подія викликала великий інтерес з боку ІТ-гігантів, адже у Nvidia нарешті з'явився гідний конкурент у цьому сегменті. З'ясувалося, що продукція AMD коштує в рази дешевше за «зелені» аналоги, а для найбільшого замовника в особі корпорації Microsoft передбачені додаткові знижки.

AMD

Відразу наголосимо, що офіційну інформацію про ціни ШІ-прискорювачів ні Nvidia, ні AMD не надають. За даними аналітиків Citi, AMD продає Microsoft прискорювачі Instinct MI300X приблизно за 10 тисяч доларів за штуку. Софтверний гігант використовує їх в серверах з підтримкою мовної моделі GPT-4. Оптова ціна для решти покупців становить близько $15 тисяч за одиницю, що приблизно вдвічі нижче від ціни рішень конкурента.

Згідно з інформацією, наданою Tom's Hardware, Nvidia продає прискорювачі H100 приблизно по 30-40 тисяч доларів. Як підкреслюють закордонні колеги, чимало додатків оптимізовано для програмного стека Nvidia CUDA, що забезпечує високий попит та дозволяє компанії продавати ШІ-прискорювачі з величезною націнкою. AMD тим часом вирішила залучити покупців порівняно низькою ціною. Цього року «червоні» розраховують продати прискорювачів MI300 на $3,5 мільярда.

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 04.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: