Der8auer випробував готову СРО EK-Nucleus для «голих» процесорів Intel LGA1700

Наступного місяця EK випустить систему рідинного охолодження EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB. Вона демонструвалася на виставці CES 2024 та призначена для процесорів Intel LGA1700 зі знятою теплорозподільною кришкою. Про те, на що здатна ця СРО, розповів відомий ентузіаст Роман «der8auer» Хартунг.

EK

На тестування до Романа потрапив прототип EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB. Новинка була випробувана у зв'язці з «голим» процесором Intel Core i9-13900KS, а в ролі суперника виступив потужний повітряний кулер Corsair A115. В обох випадках обійшлося без штатного теплорозподільника, але для встановлення повітряної системи охолодження довелось використати спеціальну контактну пластину від Thermal Grizzly. У ролі термоінтерфейсу виступив рідкий метал.

EK

Як показали випробування, прямий контакт основи водоблоку та процесорного кристала забезпечує суттєве покращення температурного режиму CPU. Різниця в температурах під навантаженням щодо Corsair A115 склала близько 15°C. І це за додаткових модифікацій для повітряного кулера. Цікаво буде глянути, наскільки ефективною EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB буде у порівняні з більш традиційними СРО.

Що стосується ціни EK-Nucleus AIO CR360 Direct Die D-RGB, то попереднє замовлення коштуватиме 203 євро.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 05.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: