Відеокарта GeForce RTX 4080 Super втричі потужніша за PlayStation 5

Експерти Digital Foundry поділилися досить цікавим порівнянням продуктивності ігрової консолі PlayStation 5 та сучасних топових відеокарт. Закордонні колеги постаралися створити для всіх учасників тестування рівні умови (наскільки це можливо), включно з роздільною здатністю та налаштуваннями якості графіки.

GeForce RTX 4080 Super

Виміри швидкодії проводилися в трьох іграх: A Plague Tale: Requiem, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty та Alan Wake 2. При «консольних» налаштуваннях якості графіки відеокарта GeForce RTX 4080 Super забезпечує більш ніж втричі вищу частоту кадрів щодо PlayStation 5. Схожі показники має Radeon RX 7900 XTX, але при використанні трасування променів вона дещо поступається «зеленому» візаві.

GeForce RTX 4080 Super

Хай там що, розрив продуктивності між топовими ігровими ПК та консолями має скоротитися в найближчому майбутньому. За чутками, Sony представить потужнішу PlayStation 5 Pro вже у вересні. Однак AMD та Nvidia теж не сидять без діла і мають випустити нове покоління ігрових GPU наприкінці цього чи на початку наступного року.

Джерело:
DSOGaming

Обговорити в форумі (коментарів: 111)

Всі новини за 06.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: