За кордоном спостерігається зростання цін на твердотілі накопичувачі

Про зростання цін на флеш-пам'ять аналітики попереджали ще пів року тому. Це стало результатом скорочення обсягів виробництва мікросхем лідерами ринку, наприклад лише Samsung у вересні наполовину урізала випуск деяких видів мікросхем. Наслідки цього вже виразно видно у роздрібних магазинах, повідомляє веб-видання TechSpot.

SSD

Закордонні колеги зібрали дані щодо цін твердотілих накопичувачів на заокеанському майданчику Amazon. Нижче наведено інформацію про те, як змінювалися ціни на популярні моделі SSD місткістю від 500 Гбайт до 2 Тбайт. Зростання цін спостерігається у всіх сегментах та, на думку редакції TechSpot, продовжиться в майбутньому, тому якщо в короткостроковій перспективі планувалося наростити обсяг сховища, то з покупкою твердотілого накопичувача краще не затягувати.

SSD

Такої ж думки дотримуються аналітики TrendForce. За їхніми прогнозами, цього кварталу споживчі твердотілі накопичувачі подорожчають ще на 15-20%, а найбільше зростання цін очікується в сегментах eMMC/UFS та SSD корпоративного класу — 18-23%.

SSDSSD

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 06.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: