Gigabyte звернула увагу на скарги щодо тріщин у текстоліті відеокарт

Gigabyte Technology хоч і не визнає проблеми з текстолітом у відеокарт власного виробництва, але все-таки врахувала скарги користувачів та підвищену увагу з боку відомих блогерів. У нових версіях GeForce RTX 4080 й RTX 4090 (v1.1), а також Super-моделях компанія змінила конструкцію друкованої плати, де зустрічався однотипний дефект.

Gigabyte

Нагадаємо, минулого року майстри з ремонту електроніки звернули увагу на велику кількість відеокарт Gigabyte з практично однаковою несправністю, а саме тріщиною в районі фіксатора інтерфейсу PCI Express x16. Це призводило до обриву провідників у внутрішніх шарах друкованої плати, через що відеокарта переставала працювати.

Gigabyte

Справедливо відзначити, що з такою несправністю можна зіткнутися у випадку відеокарт інших виробників. Проте за кількістю скарг на той час перше місце посіла Gigabyte. До того ж компанія підлила олії у вогонь заявами, що гарантія не поширюється на фізичні ушкодження, залишивши чимало користувачів із несправною відеокартою.

GigabyteGigabyte
Gigabyte GeForce RTX 40-й серії: старий та новий варіант

В оновлених відеокартах Gigabyte виріз у текстоліті поруч із фіксатором PCI-E x16 став значно меншим, що має усунути слабке місце. Втім, враховуючи габарити та вагу топових 3D-прискорювачів, власникам все ж таки варто подбати про додаткові підпірки для відеокарти. Особливо якщо йдеться про транспортування всього системного блоку.

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 52)

Всі новини за 11.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: