Nvidia змогла тимчасово обігнати Amazon за ринковою вартістю

Бум у сфері штучного інтелекту призвів до стрімкого фінансового зростання корпорації Nvidia. Минулого року вона вже увійшла до числа найуспішніших технологічних компаній із капіталізацією понад трильйон доларів.

А тепер сталася ще одна знакова подія. На тлі зростання акцій компанії її загальна ринкова вартість короткочасно перевищила значення у 1,82 трильйона доларів, обігнавши Amazon з капіталізацією 1,81 трильйона доларів і впритул наблизившись до Alphabet (Google). Зараз акції трохи просіли, вказані суми трохи менші, а Amazon знову повернула перевагу над Nvidia. Але у будь-якому разі зелена корпорація вже увійшла до п'ятірки найбільших американських технологічних компаній. Фахівці також звернули увагу, що вартість Nvidia вже можна порівняти з обсягом усього фондового ринку Китаю. Компанія дорожча за всі китайські компанії, зареєстровані на Гонконзький біржі.

Відносно початку 2023 року акції Nvidia зросли на значні 400%. І на тлі тривалого буму ШІ немає передумов для того, щоб це зростання зупинилося. Дженсен Хуанг, голова Nvidia, на саміті в Дубаї нещодавно заявив, що протягом найближчих 4-5 років ринок центрів обробки даних зросте ще на два трильйони доларів. Очевидно, що основним бенефіціаром такого зростання буде Nvidia, яка постачає обладнання для обчислень ШІ. При цьому компанія поступово розширює інфраструктуру для цієї сфери та відкриває підрозділ для створення спеціалізованих кастомних чипів ШІ для замовників. Тому в найближчому майбутньому може настати момент, коли Nvidia стане найбільшою технологічною компанією у світі.

Джерела:
Reuters
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 13.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: