Модифіковані GeForce RTX 2080 Ti знайшли застосування як ШІ-прискорювачі

Експерименти з подвоєння обсягу відеобуфера на GeForce RTX 2080 Ti ентузіасти проводили ще кілька років тому. З того часу Nvidia встигла випустити на ринок два нових покоління ігрових 3D-прискорювачів. Однак на тлі галасу навколо штучного інтелекту підтримка 22 гігабайтів відео-ОЗП подарувала колишньому флагману GeForce RTX друге життя.

GeForce RTX 2080 Ti

На закордонних торгових майданчиках можна зустріти модифіковані відеокарти GeForce RTX 2080 Ti, обладнані подвійним обсягом пам'яті GDDR6. Вони позиціюються як доступні рішення для ШІ-завдань, наприклад, роботи з великими мовними моделями. Тут доводиться обробляти великі обсяги даних і 22-гігабайтний відеобуфер буде точно не зайвим.

GeForce RTX 2080 Ti

Як підкреслює продавець, відеокарти проходять ретельну перевірку і проблем з драйверами або стабільністю роботи GeForce RTX 2080 Ti 22GB виникнути не повинно. Щодо ціни, то за незвичайний прискорювач просять 500 доларів. Для модифікації застосовуються моделі з «турбіною», що, наприклад, актуально при щільній установці в серверах. Додамо, що торік для цих цілей у Китаї було налагоджено випуск двослотових GeForce RTX 4090.

GeForce RTX 2080 Ti

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 15.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: