Intel проти AMD: порівняльне тестування портативних ігрових систем MSI Claw та ASUS ROG Ally

Офіційно MSI ще не давала дозволу на публікацію оглядів портативної ігрової системи Claw. Проте китайським ентузіастам вдалося роздобути ранній екземпляр пристрою, що дозволило порівняти новинку віч-на-віч з одним із головних конкурентів — ASUS ROG Ally. Забігаючи наперед зазначимо, що порівняння поки не на користь MSI Claw.

MSI Claw

Головна відмінність між ASUS ROG Ally та MSI Claw криється у платформі. Якщо перша система використовує чипи AMD Ryzen Z1 (Phoenix), то друга виконана на базі Intel Core Ultra (Meteor Lake). Обидва комп'ютери обладнані екранами з роздільною здатністю 1080p та 16 гігабайтами оперативної пам'яті LPDDR5-6400. У тестуванні брали участь топові конфігурації з процесорами Ryzen Z1 Extreme та Core Ultra 7 155H відповідно.

MSI Claw

MSI Claw

Як показали незалежні випробування, «червона» платформа краще підходить для цього класу пристроїв, особливо якщо йдеться про роботу при обмеженому рівні TDP. Але навіть за максимального показника (40 Вт для Claw та 30 Вт у ROG Ally) новинка MSI відстає від аналога ASUS. Можливо, релізна версія MSI Claw покаже вищу продуктивність завдяки поліпшенням програмного забезпечення.

MSI Claw

До продажу портативна ігрова система MSI Claw має надійти в середині весни. Ближче до цього часу в Мережі з'являться докладніші огляди.

MSI Claw

Джерело:
VideoCardz

 
Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 16.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: