Інженерний зразок Intel Lunar Lake «засвітив» вісім ядер без Hyper-Threading

Цього року Intel випустить сімейство процесорів Lunar Lake, розраховане на використання у тонких та легких ноутбуках. Зразки нових CPU вже активно тестуються чипмейкером та його партнерами, завдяки чому в Мережі опинилися подробиці про один із таких «камінців». Йдеться про модель степінгу A1 із вісьмома фізичними ядрами.

Intel Lunar Lake
Зразок Intel Lunar Lake

В арсеналі вищезгаданого екземпляра Intel Lunar Lake є по чотири P- та E-ядра, причому підтримка технології Hyper-Threading в обох випадках відсутня. Додамо, що раніше спливали чутки про можливу відмову від багатопотоковості в наступному поколінні CPU Core, причому йдеться і про сімейство Arrow Lake. Функціонував інженерний зразок Lunar Lake на частоті від 1,8 до 2,8 ГГц. Для нього характерний наступний обсяг кеш-пам'яті:

  • L1-кеш — 832 Кбайт (112 КБ на P-ядро та 96 КБ на E-ядро);
  • L2-кеш — 14 Мбайт (2,5 МБ на P-ядро та 4 МБ для кластера з чотирьох E-ядер);
  • L3-кеш — 12 Мбайт.

Intel Lunar Lake

Про головні особливості мобільних CPU Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі. У них буде використано багаточипове компонування, причому на одному текстоліті поруч із кристалами будуть розпаяні мікросхеми пам'яті LPDDR5X-8533. Intel розраховує суттєво підвищити швидкодію блоку NPU для прискорення операцій машинного навчання та вбудованої графіки, обчислювальна потужність якої сягатиме 3,8 Тфлопс. Офіційний реліз заплановано на другу половину року.

Intel Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 18.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: