Інженерний зразок Intel Lunar Lake «засвітив» вісім ядер без Hyper-Threading

Цього року Intel випустить сімейство процесорів Lunar Lake, розраховане на використання у тонких та легких ноутбуках. Зразки нових CPU вже активно тестуються чипмейкером та його партнерами, завдяки чому в Мережі опинилися подробиці про один із таких «камінців». Йдеться про модель степінгу A1 із вісьмома фізичними ядрами.


Зразок Intel Lunar Lake

В арсеналі вищезгаданого екземпляра Intel Lunar Lake є по чотири P- та E-ядра, причому підтримка технології Hyper-Threading в обох випадках відсутня. Додамо, що раніше спливали чутки про можливу відмову від багатопотоковості в наступному поколінні CPU Core, причому йдеться і про сімейство Arrow Lake. Функціонував інженерний зразок Lunar Lake на частоті від 1,8 до 2,8 ГГц. Для нього характерний наступний обсяг кеш-пам'яті:

  • L1-кеш — 832 Кбайт (112 КБ на P-ядро та 96 КБ на E-ядро);
  • L2-кеш — 14 Мбайт (2,5 МБ на P-ядро та 4 МБ для кластера з чотирьох E-ядер);
  • L3-кеш — 12 Мбайт.

Про головні особливості мобільних CPU Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі. У них буде використано багаточипове компонування, причому на одному текстоліті поруч із кристалами будуть розпаяні мікросхеми пам'яті LPDDR5X-8533. Intel розраховує суттєво підвищити швидкодію блоку NPU для прискорення операцій машинного навчання та вбудованої графіки, обчислювальна потужність якої сягатиме 3,8 Тфлопс. Офіційний реліз заплановано на другу половину року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 18.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: