Процесорам AMD Medusa приписується комбінація ядер Zen 6 та графіки RDNA 5

Не встигла AMD вивести на ринок процесори Zen 5, як у Мережі почали з'являтися подробиці про майбутні чипи на архітектурі Zen 6. Йдеться про сімейство споживчих CPU з кодовим ім'ям Medusa. У цих процесорах, якщо вірити неофіційним джерелам, AMD перейде від традиційного багаточипового дизайну на компонування 2,5D, яке забезпечить вищу пропускну здатність та менші затримки під час обміну інформацією між окремими чиплетами.

AMD Medusa

Очікується, що в процесорах AMD Medusa використовуватиметься графічний блок з архітектурою RDNA 5-го покоління. Це означає, що в сегменті iGPU компанія може пропустити RDNA 4, оскільки чипи Zen 5 оснащуватимуться відеоядром RDNA 3.5. Про саму графічну архітектуру RDNA 5 (Navi 5) на цей час нічого не відомо, хіба що Microsoft згадувала можливість її використання в наступному поколінні Xbox. Офіційний дебют процесорів AMD Zen 6 має відбутися у 2025-2026 роках.

Що стосується більш короткострокових планів AMD, то в другій половині цього року на нас чекають як мінімум два сімейства споживчих процесорів з архітектурою Zen 5: Granite Ridge та Strix Point. Перші розраховані на настільні ПК та мають конструктивне виконання AM5, а другі будуть використовуватись у ноутбуках. На мікроархітектуру Zen 5 незабаром також «перекочують» серверні процесори AMD EPYC (з виходом сімейства Turin).

Джерела:
VideoCardz
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 20.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: