Китайська фірма Moore Threads випускає відеокарту початкового рівня MTT S30

Компанія Moore Threads відома за відеокартами MTT S80 та S70, які дебютували наприкінці 2022 року. Вони мають непогані характеристики, хорошу теоретичну продуктивність GPU та 256-бітну шину. Але без якісної програмної підтримки вони демонструють вкрай низький рівень продуктивності. У перших оглядах MTT S80 показала себе на рівні GeForce GT 1030. Хоча за рік завдяки оновленню драйверів продуктивність відеокарти зросла вдвічі.

Тепер виробник розширює лінійку пристроїв. Але замість спроби покращити наявні відеокарти він виводить на ринок моделі початкового рівня. Вперше інформація про ультрабюджетну відеокарту Moore Threads S30 з'явилася ще минулого року, але тільки зараз вийшов офіційний драйвер із підтримкою цієї моделі. Це означає, що MTT S30 вже надходить на китайський ринок.

В основі MTT S30 процесор на архітектурі MUSA з 1024 обчислювальними блоками, шина 128 біт, на борту 4 гігабайти пам'яті LPDDR4X. Чип виготовлений за техпроцесом 12 нм. По суті, це «четвертинка» від MTT S80, тобто її продуктивність на вкрай низькому рівні. Такий пристрій можна розглядати як «затичку» для виведення зображення в офісних ПК. З цими завданнями вона цілком упорається. Вона навіть має апаратний блок декодування AV1. Згадується вбудована підтримка програм для Android через API OpenGL ES. Є підтримка API Vulkan. Ніде не згадується підтримка DirectX, хоча старші моделі сумісні з актуальними версіями DirectX. Відеокарта оснащена одним портом VGA та одним HDMI.

Цікаво, що це не найпростіша відеокарта від цього виробника. У MTT S30 буде молодша версія MTT S10 зі зниженими частотами та 2 ГБ відеопам'яті.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 21.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: