SK Hynix вже розпродала всі мікросхеми HBM, які будуть випущені цього року

На тлі рекордного попиту на прискорювачі обчислень зростають доходи як самої Nvidia, так і її партнерів. Зокрема, компанія SK Hynix, яка є одним із головних постачальників мікросхем пам'яті стандарту High Bandwidth Memory (HBM), вже отримала замовлення на всі такі чипи, випущені протягом 2024-го. І це при тому, що південнокорейський чипмейкер запланував на поточний рік дворазове збільшення обсягів виробництва HBM-пам'яті!

Nvidia HBM3E
Nvidia Grace Hopper Superchip

Цього року найбільший попит матимуть мікросхеми HBM3E. Вони, наприклад, застосовуються в топових прискорювачах Nvidia Hopper. Ними також оснащуватимуться пристрої наступного покоління, виконані на архітектурі Blackwell. Очікуючи величезний обсяг замовлень, Nvidia наприкінці 2023-го авансом перерахувала Micron та SK Hynix понад мільярд доларів за мікросхеми HBM3E.

Доречі, про прискорювачі Nvidia Blackwell. Керівництво «зеленої» компанії очікує, що попит на них суттєво перевищуватиме доступну пропозицію, інакше кажучи, ймовірне повторення торішньої ситуації з пристроями покоління Hopper. Про оптимізм компанії щодо цього сегмента можна судити за фінансовими прогнозами — поточний квартал Nvidia розраховує завершити із $24 мільярдами виторгу.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 23.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: