AMD випустить наступне покоління прискорювачів Instinct MI400 у 2025 році

З'явилася неофіційна інформація щодо найближчих планів AMD з випуску прискорювачів обчислень для штучного інтелекту. Цього року вийде оновлена серія прискорювачів Instinct MI300, які перейдуть на використання швидшої пам'яті HBM3e. Це дозволить підвищити пропускну здатність на 50% та збільшити обсяг пам'яті. Конкурент Nvidia вже представив Hopper GH200 з пам'яттю HBM3e, але такі пристрої дуже дорогі.

Також цього року очікується вихід прискорювачів Nvidia Blackwell B100, які запропонують ще більший рівень продуктивності. Попри тотальне домінування Nvidia у сегменті ШІ-обчислень, прискорювачі Instinct MI300 мають шанси відвоювати свою частку ринку завдяки нижчій ціні. Виробники не поспішають надавати точні дані про ціну пристроїв, які вони продають за своїми контрактами. Але нещодавно була інформація, що AMD Instinct MI300X втричі дешевша за Nvidia H100.

Також відомо про розробку наступного покоління прискорювачів Instinct. Про це згадувала і голова компанії Ліза Су. Жодних подробиць про технічні характеристики майбутнього покоління поки що немає. Відомо лише, що AMD готує кілька варіантів Instinct MI400 та планує їх запуск у 2025 році.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 24.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: