Lenovo продемонструвала ноутбук із прозорим екраном

На виставці MWC 2024 компанія Lenovo показала прототип ноутбука, що нагадує гаджет із науково-фантастичного фільму. Це ThinkBook, який оснащений незвичайним прозорим дисплеєм MicroLED діагоналлю 17,3 дюйма.

Прозорість екрана 55% при чорному кольорі пікселів. З перемиканням пікселів екран стає менш прозорим, аж до непрозорого білого кольору за максимальної яскравості 1000 ніт. Це неймовірний концепт, хоча його практичність під великим питанням. Також у цього прототипу поки що невелика роздільна здатність 720p.

Також ноутбук оснащений скляною сенсорною панеллю замість звичної клавіатури. Для більшості користувачів це може здатися незручним. Але Lenovo розглядає цей прототип, як пристрій для художників. І сенсорна панель працює як планшет для малювання. Достатньо піднести до панелі стилус, і вона перейде в режим малювання.

Не обійшлося і без модних технологій ШІ. Ззаду в ноутбук вмонтовано камеру для розпізнавання об'єктів за екраном.

Поки що ноутбук є концептом. Не факт, що цей пристрій надійде у серійне виробництво. Журналісти від ноутбука в захваті, називають його відмінним поєднанням передових технологій, але при цьому відзначають, що він може бути цікавим лише деяким цифровим художникам.

Зазначимо, що це не перший пристрій із прозорим екраном. На початку року LG показала телевізор із прозорим екраном, у якого є додаткова чорна шторка із задньої сторони. А сама технологія вже використовується в Китаї та Японії для вітрин та вікон у поїздах.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 26.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: