Однокристальна система Snapdragon X Elite для Windows-ноутбуків протестована в Geekbench

В базі тестового пакета Geekbench була помічена однокристальна система Snapdragon X Elite. Ця SoC позиціюється як потужна основа для тонких та легких ноутбуків і, за заявами Qualcomm Technologies, запропонує швидкодію рівня останніх розробок Intel, Apple та AMD. Результати випробувань новинки у Geekbench 6 це підтверджують.

Snapdragon X Elite

Snapdragon X Elite виготовляється за 4-нм технологією на потужностях TSMC, отримала 12 ARM-ядер на 64-розрядній архітектурі Oryon, 42 МБ кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю 4,6 Тфлопс, модуль AI Engine для прискорення ШІ-операцій, а також контролер LPDDR5X-8533 з підтримкою до 64 Гбайт ОЗП та пропускною здатністю 136 Гбайт/с. Максимальна частота всіх ядер становить 3,8 ГГц, причому одне/два ядра можуть автоматично розганятися до 4,3 ГГц.

Snapdragon X Elite

Відповідно до показань Geekbench, однокристальна система функціонувала на частоті 4,01 ГГц. Вона була протестована у складі платформи Qualcomm ZH-WXX з 32 гігабайтами пам'яті LPDDR5X під керуванням операційної системи Windows 11. Результат новинки в однопотоковому режимі становив 2574 бали, а при використанні всіх ядер вона набрала 12 562 бали. Орієнтовні результати найближчих суперників SoC наведено нижче.

Snapdragon X EliteSnapdragon X Elite

До продажу перші пристрої на базі Snapdragon X Elite надійдуть цього літа. Ближче до релізу вийдуть матеріали, які в деталях розповідають про продуктивність новинки.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 26.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: