Минулого кварталу постачання процесорів для ПК зросло на 24%

Аналітична фірма Jon Peddie Research (JPR) почала підбивати підсумки попереднього кварталу у сегменті графічних ядер для персональних комп'ютерів. В опублікованому пресрелізі експерти JPR поділилися інформацією про обсяги постачання всіх GPU, включно із вбудованими у процесор графічними блоками. За підсумками останніх трьох місяців 2023 року було відвантажено 76,2 мільйона відеоядер, що на 20% краще за показники аналогічного періоду 2022-го.

Intel

Таке стрімке зростання пояснюється істотним збільшенням постачання процесорів — минулого кварталу було відвантажено на 24% більше CPU, ніж у жовтні-грудні 2022 року. Враховуючи, що ноутбучні процесори рідко обходяться без вбудованої графіки, то постачання GPU/iGPU в мобільному сегменті зросло відразу на 32%, а в настільному обсяги зменшилися на 1% відносно кінця 2022-го.

JPRJPR

Інформації про стан ринку дискретних відеокарт експерти JPR, на жаль, не наводять. Хіба що відзначається 6,8% приріст обсягів постачання щодо третього кварталу минулого року. Що стосується розстановки сил у сегменті GPU/iGPU, то лідером, як і раніше, залишається корпорація Intel з 67% часткою, тоді як Nvidia та AMD відповідно належать 18% та 15% ринку.

Джерело:
Jon Peddie Research

Всі новини за 27.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: